Domov důchodců Sloup v Čechách, p.o.

Zahradní slavnost k 50. výročí domova

Seriálem kulturních akcí slaví o letošních prázdninách půlstoletí své existence Domov Důchodců ve Sloupu v Čechách.


O první bod letního programu se již koncem června postaral ochotnický divadelní spolek z nedalekých Kytlic, jehož představení proběhlo za velkého úspěchu v prostorách zdejšího zámeckého parku. Na tuto akci navázal svým tradičním vystoupením bývalý ředitel DD – harmonikář, zpěvák a vypravěč p. Macoun, který zde za doprovodu dlouholetého klienta p. Vostrého připomněl obyvatelům domova písně jejich mládí.

Na 22. srpen chystáme hlavní a nejdůležitější událost sezóny v podobě tradiční Zahradní slavnosti, které by se kromě klientů a současných i bývalých zaměstnanců měli zúčastnit také pamětníci prvopočátků činnosti DD, zástupci zřizovatele KÚ Liberec a další lidé s domovem různými způsoby spojení. Program slavnostního odpoledne bude rozprostřen do všech koutů domova a bude obsahovat jak hudební tak vzdělávací a vzpomínkovou část.

„Chceme, aby měli ti, kteří jsou s domovem svázáni léty práce, prostor a šanci zavzpomínat a podělit se s ostatními o jejich zážitky z minulosti. Doufáme, že se v domově, který se za poslední roky velmi posunul jak v technických a provozních záležitostech, tak v oblasti péče, budou všichni cítit víc než dobře, a že atmosféra, která se vytvoří během slavnosti, v prostorách zařízení zůstane co nejdéle“, řekl ředitel DD Bc. Zdeněk Vlk, který se dle slov svých zaměstnanců výrazně zasloužil o rozmach domova ve všech směrech.

Událost proběhne od 13,00 do 17,00 hod. Na zámecké Konírně jí zahájí soubor Helikoptrio produkující vážnou hudbu. K poslechu a tanci potom zahraje p. Wittur, jehož s lidovkami vystřídá zmiňované duo Macoun-Vostrý. Po celou dobu konání akce budou k nahlédnutí i tzv. ergoterapeutické dílny, ve kterých bude možné spatřit širokou škálu výrobků klientů a rovněž si vyzkoušet jednotlivé pracovní činnosti. Vážení a milí, všichni jste srdečně zváni!

+420 775 889 833

Domov důchodců Sloup v Čechách, p.o.

Benešova č.1, 471 52 Sloup v Čechách (Ukázat na mapě)

IČ: 482 829 28

Datová schránka: eyekh45

+420 775 889 833, +420 775 889 808 (sociální pracovnice)

marie.korinkova@dd-sloupvcechach.cz (sociální pracovnice - oddělení PP)
nikola.tschertnerova@dd-sloupvcechach.cz (sociální pracovnice - oddělení B a LP)

Poslání organizace

Posláním domova je chránit lidská práva a suverenitu uživatelů. Zjišťovat a zajišťovat životní potřeby uživatelů v prostředí malých komunit tak, aby v rámci možností pobytového zařízení, jejich naplňování plynulo přirozeně, v klidu, trpělivě a s laskavostí vlastní rodinnému prostředí.